Norme za mednarodna tekmovanja

Z željo po visokem nivoju slovenskih tekmovalcev na mednarodnih tekmah pod okriljem evropske (EPF) in svetovne (IPF) PLZS za vsako sezono postavi minimalne norme, ki so potrebne za uvrstitev v reprezentanco. Norma je najmanjši skupni seštevek, ki ga mora tekmovalec doseči na mednarodni tekmi ali na državnem prvenstvu PLZS (za uvrstitev v reprezentance za evropska in svetovna prvensta) oz. na katerikoli tekmi pod okriljem IPF (za vsa ostala tekmovanja). Ob tem še vedno veljajo osnovni pogoji uvrstitve v reprezentanco, ki so navedeni v pravilniku PLZS.

Norme bodo določene za vsako sezono posebej, glede na rezultate z mednarodnih tekmovanj v prejšnji sezoni. Način določanja norm je opisan v spodnjem dokumentu.

NORME ZA SVETOVNO PRVENSTVO V KLASIČNEM TROBOJU 2024: zaradi spremembe termina državnega prvenstva bo veljavnost že doseženih norm za SP, ki veljajo na dan 1.4.2024, podaljšana do zaključka prednominacij na SP (t.j. veljajo norme dosežene od vključno državnega prvenstva 2023 dalje). Poleg tega bo normo za SP možno izpolniti na posebnem kvalifikacijskem dogodku v sklopu Kadetskega, mladinskega in veteranskega državnega prvenstva, februarja 2024. Dogodek ne bo štel kot uradno tekmovanje in bo namenjen izključno doseganju norme za Svetovno prvenstvo v klasičnem troboju moči. Dosežen rezultat ne bo štel za nobeno drugo normo. Na dogodku ne bo mogoče podirati državnih rekordov. Pogoja za prijavo sta sledeča:

  • Tekmovalec/ka je na uradnem tekmovanju PLZS ali EPF/IPF v isti ali nižji kategoriji dosegel seštevek, ki je enak najmanj 95% norme za kategorijo v kateri želi nastopiti (zaokroženo navzdol na najbližji večkratnik 2.5 kg).
  • Tekmovalec/ka nima veljavne norme za Evropsko prvenstvo v klasičnem troboju moči, ki bo marca 2024 v Zagrebu (te norme bodo objavljene po zaključku EP v Estoniji v začetku decembra).

Reprezentančne norme 2024 - CLASSIC
Reprezentančne norme 2023 - CLASSIC
Reprezentančne norme 2022 - CLASSIC
Reprezentančne norme 2021 - CLASSIC
Reprezentančne norme 2020 - CLASSIC
Reprezentančne norme 2019 - CLASSIC
Reprezentančne norme 2019 - EQUIPPED
Reprezentančne norme 2018
Reprezentančne norme 2017

Skupinske fotografije z mednarodnih tekmovanj v letu 2018.

Scroll to top