Polzela Open 2021 – Napotki udeležencem

Lokacija 

Tekmovanje bo potekalo v Športni dvorani Polzela, ki se nahaja približno 3 min vožnje iz avtocestnega priključka Šempeter v Savinjski dolini. Pred samo dvorano je veliko brezplačno parkirišče. Na drugi strani dvorane je pekarna Fortesa, kjer so vedno na voljo sveže pečeni pekovski prigrizki. Minuto hoje sta oddaljeni tudi trgovini Tuš ter Mercator.

Najboljša opcija za hrano je Fudi street food, ki se nahaja ob glavni cesti manj kot kilometer od lokacije tekmovanja, saj ponujajo tudi burgerje to-go. Cenik je dostopen tukaj.

Potek tekmovanja

Podroben urnik tekmovanja je na voljo tukaj.

Ob vstopu v dvorano se boste lahko preoblekli v garderobah, kjer pustite tudi vašo odvečno opremo.

Po prihodu na tekmovanje je potrebno čim prej opraviti 3 stvari:

  • tehtanje,
  • opraviti pregled opreme,
  • izmeriti višine stojal za počep ter potisk s prsi.

Tehtanje bo potekalo po predpisanem vrstnem redu s pričetkom 2 uri pred tekmovanjem (glej urnik za več podrobnosti).

Na pregledu opreme bo sodnik preveril, ali vsa vaša oprema ustreza tekmovalnim standardom. Ne pozabite, da mora biti oprema čista in nepoškodovana. Seznam dovoljene opreme (ter veliko drugih napotkov za tekmovnje) najdete na strani pravila.

Višine stojal je za nemoten in pravočasen pričetek tekmovanja potrebno izmeriti ter zapisati čim prej. Pri tem vam bo pomagal eden izmed sodnikov. Priporočam vam, da te višine izmerite obuti v tekmovalne čevlje.

Ogrevati se lahko pričnete takoj, ko ogrevalno sobo zapusti skupina pred vami. Časa za ogrevanje je tipično koli 30 minut, tako da bodite skrbni pri načrtovanju ogrevalnih serij. Ogrevalno platformo si delite še z drugimi tekmovalci, tako da sta sodelovanje in komunikacija ključnega pomena.

Prosimo, da z ogrevalno opremo ravnate odgovorno.

Poleg ogrevalnega prostora bo tudi “chill area” z blazinami, kjer se boste lahko med čakanjem odmaknili ter odpočili.

Ob vprašanjih se obrnite na sodnike in druge uradnike tekmovanja, ki vam bodo z veseljem svetovali. Pomembnejša obvestila bo naznanjal tudi napovedovalec.

Akreditacija udeležencev

Ob vstopu v dvorano bomo preverili pogoj PCT, vaš veljaven osebni dokument ter vašo vlogo (gledalec, tekmovalec, trener). Glede na vlogo boste dobili tudi ustrezno akreditacijo.

Vstop v ogrevalni prostor bo dovoljen le tekmovalcem in trenerjem.

Tekmovalce naprošamo, da imajo zaradi lažje organizacije s sabo največ enega trenerja.

Vse o PCT in omejitvah

Pogoj PCT bomo preverjali ob vstopu v tekmovalno dvorano. Naj vas opomnimo, da SMS obvestilo, ki ga oseba prejem po testiranju ni več priznano dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT testiranja.

Izpolnjevanje pogoja PCT:

  • Za športnike: Obvezno izpolnjevanje pogoja PCT tako v zaprtih prostorih, kot na odprtem.
  • Za strokovne delavce v športu, ki vodijo programe: Obvezno izpolnjevanje pogoja PCT tako v zaprtih prostorih, kot na odprtem. Kot pogoj PCT testiranja se šteje tudi testiranje s testom HAG za samotestiranje ali klasičnim testom HAG, ki se izvaja vsakih 48 ur  pod nadzorom delodajalca.
  • Za vse druge osebe, ki sodelujejo pri izvajanju športnega tekmovanja oziroma so navzoče med izvajanjem športnega tekmovanja (fizioterapevti, maserji, podporno osebje, hišniki, čistilci, delavci v recepciji objekta…): Obvezno izpolnjevanje pogoja PCT tako v zaprtih prostorih, kot na odprtem. Kot pogoj PCT testiranja se šteje tudi testiranje s testom HAG za samotestiranje ali klasičnim testom HAG, ki se izvaja vsakih 48 ur pod nadzorom delodajalca.

Pogoji za gledalce so navedeni v odseku “Geldalci”.

Obveznost uporabe zaščitne maske:

Uporaba zaščitne maske (kirurška ali FFP2) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih razen med izvajanjem športne vadbe, kjer se upošteva pogoj PCT.

To pomeni, da so lahko brez maske tekmovalci le takrat, ko izvajajo dvige (med ogrevanjem ter na tekmovalni platformi). Med pregledom opreme, tehtanjem, na podelitvi in po tekmovanju je maska obvezna tudi za njih.

Teh ukrepov se bomo strogo držali. Ob ne upoštevanju nošenja maske trenerja ali tekmovalca bo sledilo uradno opozorilo. Ob ponovni kršitvi bo tekmovalcu oz. trenerju odvzeta akreditacija, tekmovalec pa bo izključen iz tekmovanja.

Gledalci

Vstop za gledalce bo omogočen in brezplačen ob upoštevanju pogoja PCT. Obvezno je nošenje kirurške ali FFP2 maske. Ob vstopu boste prejeli karto z določenim številom sedeža, kjer je vaše fiksno sedišče. Število gledalcev bo omejeno.

Prenos v živo

Tekmovanje bo mogoče spremljati tudi preko prenosa v živo na YouTube kanalu PLZS:

 

Scroll to top