Državno prvenstvo 2022 – Napotki udeležencem

Lokacija 

Tekmovanje bo potekalo v Športni dvorani Kidričevo, ki se nahaja v neposredni Ptuja. Pred dvorano je dovolj prostora za parkiranje. V bližini dvorane (cca 5 min hoje) sta trgovini Jager in Mercator, restavracija Pan (odprta tudi v nedeljo), picerija Atila in pekarna Strnad. 

Potek tekmovanja

Podroben urnik tekmovanja, razpored po skupinah in vrstni red tehtanja so na voljo tukaj.

Ob vstopu v dvorano se boste lahko preoblekli v garderobah, kjer pustite tudi vašo odvečno opremo.

Po prihodu na tekmovanje je potrebno čim prej opraviti 3 stvari:

  • tehtanje,
  • opraviti pregled opreme,
  • izmeriti višine stojal za počep ter potisk s prsi.

Tehtanje bo potekalo po predpisanem vrstnem redu s pričetkom 2 uri pred tekmovanjem (glej urnik za več podrobnosti).

Na pregledu opreme bo sodnik preveril, ali vsa vaša oprema ustreza tekmovalnim standardom. Ne pozabite, da mora biti oprema čista in nepoškodovana. Seznam dovoljene opreme (ter veliko drugih napotkov za tekmovanje) najdete na strani pravila.

Višine stojal je za nemoten in pravočasen pričetek tekmovanja potrebno izmeriti ter zapisati čim prej. Pri tem vam bo pomagal eden izmed sodnikov. Priporočam vam, da te višine izmerite obuti v tekmovalne čevlje.

Ogrevati se lahko pričnete takoj, ko ogrevalno sobo zapusti skupina pred vami. Časa za ogrevanje je tipično koli 30 minut, tako da bodite skrbni pri načrtovanju ogrevalnih serij. Ogrevalno platformo si delite še z drugimi tekmovalci, tako da sta sodelovanje in komunikacija ključnega pomena. Prosimo, da z ogrevalno opremo ravnate odgovorno.

Ob vprašanjih se obrnite na sodnike in druge uradnike tekmovanja, ki vam bodo z veseljem svetovali. Pomembnejša obvestila bo naznanjal tudi napovedovalec.

Vstop v ogrevalni prostor bo dovoljen le tekmovalcem in trenerjem, zaradi lažje organizacije pa je vsak tekmovalec omejen na največ dva trenerja.

Vsi tekmovalci, ki boste prespali v hotelu, boste imeli možnost uporabe kalibrirane tehtnice.

Obveznost uporabe zaščitne maske

Uporaba zaščitne maske (kirurška ali FFP2) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih razen med izvajanjem športne vadbe.

To pomeni, da so lahko brez maske tekmovalci le takrat, ko izvajajo dvige (med časom tekmovanja). Med pregledom opreme, tehtanjem, na podelitvi in po tekmovanju je maska obvezna tudi za tekmovalce.

Teh ukrepov se bomo strogo držali. Ob ne upoštevanju nošenja maske trenerja ali tekmovalca bo sledilo uradno opozorilo. Ob ponovni kršitvi bo tekmovalcu oz. trenerju odvzet dostop do tekmovalnega prostora, tekmovalec pa bo izključen iz tekmovanja.

Gledalci

Vstop za gledalce bo omogočen in brezplačen. Obvezno je nošenje kirurške ali FFP2 maske.

Posebna ponudba sponzorjev

SBD koda: PLZS (velja celo leto) ob uporabi katere bo SBD Slovenija doniral 3% vrednosti nakupa za delvanje PLZS.

NOCCO koda: PLZSDP2022 (28.3.-11.4.) 15% popusta

AEON koda: PLZS (2.4.-9.4.) 20% popusta

ADMIRAL koda: PLZS za popust za nočitev z zajtrkom v času tekmovanja

Prenos v živo

Tekmovanje bo mogoče spremljati tudi preko prenosa v živo na YouTube kanalu PLZS ter na strani Goodlift.

 

 

Scroll to top