WCPC 2019 – Vid Leskovar

Pripravil: Matic Hren

Vid Leskovar, je prvi slovenski tekmovalec, ki bo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu v klasičnem troboju na Švedskem v mestu Helsingborg. Za Vida, ki je na domačih tekmah zelo izkušen – udeležil se je namreč vseh državnih prvenstev do sedaj – je to druga mednarodna tekma. Tako kot lani v bohemskem mestu Plzen na Češkem, kjer je na Univerzitetnem svetovnem pokalu v troboju osvojil drugo mesto v kategoriji do 93 kg, bo tudi letos eden izmed glavnih kandidatov, da se domov vrne z medaljo.

Vid je svoj 23. rojstni dan praznoval nedolgo nazaj, zato je to tudi njegovo zadnje svetovno prvenstvo, kjer še lahko tekmuje med mladinci. Normo je kot izjemno nadarjen tekmovalec brez težav potrdil na letošnjem državnem prvenstvu in glede na njegovo trenutno formo smo zelo optimistični in upamo, da bo Vid ob koncu svojega nastopa zasedel mesto na stopničkah. Kljub odličnim sposobnostim osredotočanja in preudarnosti bo moral ob močni konkurenci napeti vse moči. K sreči ga odlikuje izjemen mrtvi dvig, s katerim prekaša tudi marsikaterega članskega tekmovalca! Vidovi glavni konkurenti glede na nominacije, na katerih zaseda 2. mesto, so Američan Borkert, Iračan Adeelah, Kanadčan Vena, Francoz Jacquemet in Britanec Tolman (2. in 5. uvrščenega loči le 7,5 kg!).

Vid bo računal na vso vašo podporo v nedeljo 9.6., ob 17.00 po slovenskem času. Spremljali ga boste lahko v neposrednem prenosu na Youtube-u in na kanalu Goodlift.

Tukaj je še nekaj vprašanj, ki smo jih zastavili tekmovalcem:

Kakšne so bile tvoje izkušnje na mednarodnih tekmovanjih do zdaj in kaj pričakuješ na Švedskem?

“Univerzitetni svetovni pokal – Češka, 2019. Pričakujem pa stopničke.”


Vid na svetovnem univerzitetnem pokalu.

Katera aktivnost te ob pripravah na SP še posebej tesno spremlja – delo, drug šport, glasba – se udejstvuješ tudi tam?

“Delo, študij. Za ostalo nimam talenta.”

Zagotovo imaš kakšnega vzornika ali pa vsaj najljubšega tekmovalca v troboju, si nam pripravljen zaupati kdo to je? Si posebej v navezi tudi s kom iz PLZS, ki ti je pomagal vseskozi?

“Nekega vzornika ravno nimam, drugače pa rad spremljam Ashtona Rousko, “f****g freak”. Težko koga iz PLZS izpostavim, ker so mi vsi že pomagali.”


Članski državni rekord (275 kg) na letošnjem državnem prvenstvu.

Če sedaj zapreš oči, si mogoče znaš predstavljati PLZS in naše mlajše člane čez 3 leta? Kje v tej sliki vidiš sebe?

“Ne. Vidim se na istem mestu kot zdaj.”

Je v tvojem življenju in na tvoji športni poti vseskozi prisotna bližnja oseba na katero si res navezan – partner, družinski član – in domača žival?

“Maja.” (Vidova punca op.avt.)

Scroll to top