Prvo državno prvenstvo Powerlifting zveze Slovenije – zveze triatlona moči v klasičnem triatlonu moči in potisku s prsi po pravilih IPF

Powerlifting zveza Slovenije – zveza triatlona moči, je v soboto, 19. decembra, organizirala 1. odprto državno prvenstvo Slovenije v classic powerliftingu in bench pressu po pravilih IPF. Tekmovanje je potekalo v Vadbenem centru Natural v Grosupljem. Na prvenstvu se je pomerilo 39 slovenskih in 1 hrvaški tekmovalec, od tega 5 deklet.

Tekmovanje se je začelo že zjutraj s prihodom tekmovalcev na prizorišče in tehtanjem. Organizatorji so nastopajoče razporedili v 2 skupini, glede na napovedane otvoritvene dvige. S prvimi dvigi v disciplini počep so začele tekmovalke ob 11.00 uri, takoj po uradni otvoritvi tekmovanja. Sledili so nastopi v moških kategorijah. Tekmovalci so najprej tekmovali v počepu, nato v potisku s prsi in nazadnje še v mrtvem dvigu. Tekmovanje je potekalo brez zapletov in se zaključilo okrog 17:00 ure. Sledila je še razglasitev zmagovalcev in podelitev medalj in praktičnih nagrad, ki jih je prispeval sponzor Maksimum. Absolutni zmagovalci starostnih kategorij so bili nagrajeni tudi s pokali.

Med dekleti je v kategoriji junior (do 23 let) absolutna zmagovalka postala Katja Babič, v kategoriji open pa Mojca Mozetič. Pri moških je v kategoriji sub-junior (do 19 let) slavil Andraž Zupančič, med juniorji Urban Mur, v kategoriji open pa Jure Rus. Dobili smo tudi absolutno najboljše zmagovalce v potisku s prsi. V starostni kategoriji sub-junior je slavil Jan Slivnik, v kategoriji junior je absolutni zmagovalec postal Luka Jelšnik, v kategoriji open pa Gregor Vuk. Nekaj tekmovalcev je bilo tudi diskvalificiranih zaradi neuspešnih vseh treh poskusov posamezni disciplini. Najboljši dosežki tekmovalcev štejejo tudi kot državni rekordi PLZS, zmagovalci kategorij pa so se kvalificirali za nastop na mednarodnih tekmah v letu 2016.

Na tekmi je bila s strani Slovenske proti-dopinške organizacije (SLOADO) izvedena tudi doping kontrola po pravilih Svetovne proti-dopinške organizacije (WADA), kar nakazuje na oster boj zveze proti uporabi nedovoljenih poživil.

Vzdušje na prizorišču je bilo cel dan prešerno, za kar so poskrbeli predvsem številni gledalci, ki so z glasnim navijanjem spodbujali tekmovalce, piko na i pa sta postavili še zelo obiskani stojnici sponzorjev Maksimum in ELUIR, kjer je potekala tudi prodaja športne opreme. Za osvežitev in okrepčilo tekmovalcev in gledalcev je skrbela kavarnica Vadbenega centra Natural, ki je bila odprta do večera. Po podelitvi so bili vsi prisotni deležni še pogostitve s kremšnitami podjetja Conditus.

Prvo državno prvenstvo lahko označimo za velik uspeh, saj ga je obiskalo precejšnje števil gledalcev, deležni pa smo bili celo reportaže na nacionalni televiziji, zato vsi skupaj že nestrpno pričakujemo naslednje tekme.

Scroll to top