Številčna slovenska zasedba na Svetovnem univerzitetnem pokalu

Med 31. oktobrom in 4. novembrom je v Silviri v Turčiji potekal Svetovni univerzitetni pokal v klasičnem powerliftngu, kjer je nastopilo 6 slovenskih tekmovalcev. Lara Vehar, Ida Janež, Nuša Balen, Nejc Rebolj, Martina Sosič so zastopali Univerzo v Ljubljani, Ula Humar je zastopala Almo Mater Europea.

Ida Janež

Skupno 4. mesto Lare Vehar in Ide Janež

Lara Vehar in trener Urban Mur

Lara in Ida sta med prvimi stopili na platformo. Lara Vehar, študentka Medicinske fakultete, si je s seštevkom 332,5kg prislužila 4. mesto v kategoriji do 57 kg. Z neuspešnim zadnjim poskusom počepa je za las zgrešila bronasto medaljo in tako zaključila s počepi na 125kg. Potisk s prsi je zaključila z 72,5kg, kar je bilo izenačeno s tretjim mestom, odločila pa je višja telesna masa. Z mrtvim dvigom si je pridvigala 135kg.

Ida Janež, študentka Fakultete za šport, si je v kategoriji do 63 kg kljub strogemu sojenju prislužila bronasto medaljo pri počepih z dvignjenimi 140kg. Prav tako je prejela bronasto medaljo za 80kg potiska s prsi. Z mrtvim dvigi je zaključila na 162,5kg in v skupnem seštevku naredila 382,5kg. Zasedla je skupno 4. mesto in domov odnesla dve bronasti medalji, kar je več kot odlično za Idino prvo mednarodno tekmo!

Dve slovenski predstavnici v kategoriji do 69kg

Ula Humar

Naslednji dan sta tekmovali Ula Humar in Nuša Balen, obe v kategoriji do 69kg. Nuša Balen, študentka biotehnologije, je v uvrstitvi zasedla 8. mesto s skupno dvignjenimi 355kg. Pri počepu je dvignila 110kg, potisk s prsi je izenačila s svojim prejšnjim rekordom 77,5kg in pridvigala 162,5kg mrtvega dviga, kar je 10kg več kot na zadnji tekmi! Ula Humar, študentka fizioterapije, je na svojem prvem mednarodnem nastopu zasedla 6. mesto. Dvignila je 135kg počepa in 72,5kg potiska s prsi. S 175kg mrtvega dviga pa skoraj prislužila bronasto medaljo.

 

Nejc Rebolj edini moški predstavnik in 400kg seštevka za Martino Sosič

Edini moški predstavnik je bil Nejc Rebolj, študent Ekonomske fakultete. Nejc, ki ga sicer poznamo kot tekmovalca v kategoriji do 93kg je tokrat tekmoval v -105kg in s seštevkom 652,kg si je prislužil 9. mesto. Kljub poškodbam, ki jih je imel pred tekmo, si je pridvigal 255kg počepa, 130kg potiska s prsi in 267,5kg mrtvega dviga.

Martina Sosič

Nejc Rebolj

 

 

 

 

 

Martina Sošic, študentka psihologije, je tekmovala zadnji dan, v kategoriji nad 84kg. Dvignila je 165kg počepa, 67,5kg potiska s prsi in 167,5kg mrtvega dviga. Tudi za Martino je bila to prva mednarodna tekma in v skupni uvrstitvi je zasedla odlično 5. mesto s seštevkom 400kg, kar je v PLZS do zdaj uspelo le dvema tekmovalkama!

Univerza v Ljubljani med dekleti druga ekipno

Nuša Balen

Na univerzitetnem pokalu so posamične uvrstitve štele tudi za skupno razvrstitev sodelujočih univerz. Tako kot v slovenskem pokalu klubov zmaga v kategoriji prinaša 12 točk, drugo mesto 9 točk, tretje 8 itd. Univerza v Ljubljani je med dekleti v zasedbi Nuša Balen, Lara Vehar, Martina Sosič in Ida Janež s 23 točkami zasedla odlično drugo mesto. Prva je bila z velikim naskokom (49 točk) The Ohio State University iz ZDA. Tretja je bila Universite de Picardie iz Francije z 20 točkami.

 

Nejc Rebolj (Univerza v Ljubljani) in Ula Humar (Alma Mater Europea) sta kot edina predstavnika svoje univerze v ekipni razvrstitvi zasedla 35. in 26. mesto.

Scroll to top