Državno prvenstvo v klasičnem troboju moči bo prestavljeno

Danes v torek, 10. marca, je v veljavo stopila uredba ministrstva za zdravje o prepovedi organizacije dogodkov v notranjih prostorih z več kot 100 sodelujočimi. Glede na hitro širjenje virusa COVID-19 in vse strožje ukrepe pri nas in v sosednji Italiji, se je upravni odbor PLZS odločil, da se državnega prvenstva v troboju moči v soboto, 14. marca ne izvede.

V primeru izboljšanja situacije v naslednjih 4 tednih, bo državno prvenstvo potekalo 16. maja, sicer pa v jesenskem terminu oktobra. V obeh primerih bomo ponovno odprli prijave na tekmovanje in omogočili odjavo od tekmovanja z vračilom prijavnine, protidopinške takse in ostalih kupljenih ugodnosti. Tekmovalce kljub temu naprošamo, naj z odjavami počakajo in se od tekmovanja odjavijo le v skrajnem primeru, saj bi večje število odjav lahko pomenilo popolno odpoved tekmovanja (kar še posebej velja za majski termin).

Tekmovalcem, ki imajo resen namen nastopiti na mednarodnih tekmovanjih, za katera se prednominacije zaključijo pred terminom državnega prvenstva (to velja predvsem za univerzitetni pokal) in imajo realno možnost doseči normo, bomo omogočili doseganje norm. Točen mehanizem bomo dorekli v naslednjih tednih.

Za vprašanja smo na voljo na e-naslovu info@powerlifting.si

Scroll to top