ECPC 2019 – VID LESKOVAR

Na prihajajočem evropskem prvenstvu v klasičnem troboju bo še zadnjič kot mladinec na tekmovalno platformo stopil 23-letni Vid Leskovar in bo eden od favoritov za zmago v svoji kategoriji do 93 kg. Vid, ki ima poleg mladinskih v lasti tudi članske državne rekorde v počepu (275 kg), mrtvem dvigu (318 kg) in skupnem seštevku (750,5 kg) na nominacijah zaseda drugo mesto. Kljub temu je eden od glavnih favoritov za naslov prvaka v kategoriji mladincev do 93 kg, saj je na treningih že dosegel seštevek, ki bi ga uvrstil na prvo mesto in ki bi celo pomenil najboljši dosežek v PLZS nasploh! V njegovo prid govorijo tudi izkušnje z mednarodnih tekem, saj je že dvakrat stal na zmagovalnem odru, a obakrat tik pod najvišjo stopničko. Največji konkurent za zmago bo Britanec Erik Mata z osebnim rekordom 760 kg seštevka, sledi jima mnogo odličnih tekmovalcev z najboljšimi rezultati okrog 730 kg.

Nominacije najdete tukaj.

Celotno prvenstvo bo možno spremljati preko visokokvalitetnega neposrednega prenosa s komentatorji na kanalih Goodlift in Youtube. Kategorijo mladincev do 93 kg boste lahko spremljali v torek, 3. decembra ob 17:30 uri. (do prenosa vas poveže klik na zgornji povezavi)

Vidovo razmišljanje pred Kaunasom:

Katero mednarodno tekmovanje bo ECPC 2019 za tebe?

ECPC bo zame 3. mednarodna tekma. Pred tem sem se udeležil univerzitetnega svetovnem pokala na Češkem 2018 in svetovnega prvenstva na Švedskem junija letos. Na obeh tekmovanjih sem dosegel 2. mesto v svoji kategoriji.


Leskovarjeva najboljša disciplina je mrtvi dvig, z 318 kg je tudi lastnik absolutnega državnega rekorda, ne glede na kategorijo, a blesti tudi v počepu, kjer bo prav tako med najboljšimi.

Si nam pripravljen zaupati svoje osebne cilje za to tekmo?

Cilj za to tekmo je zmagati v kategoriji, narediti 9/9 uspešnih dvigov in postaviti nekaj osebnih rekordov. No, samo zmagal bi rad…

Verjetno se pri načrtovanju treningov opiraš na svojega trenerja in na njegov pristop k treniranju?

Seveda se, Jakob, ki me trenira že dve leti in pol, je moja skala. Včasih rabiš nekoga, ki te drži na povodcu, da ne počneš bedarij in se osredotočiš samo na trening.


Vid Leskovar je že dvakrat stal na stopničkah na največjih tekmovanjih, obakrat pa je osvojil tudi zlato medaljo v disciplini mrtvega dviga.

Kako se trudiš, da ostaneš zdrav pred takšnimi tekmovanji?

V preteklosti sem skoraj pred vsako tekmo zbolel. Kot kaže, kar počnem, ne deluje. Zdaj pijem dosti pomarančnega soka za vitamine. Za ostalo, da ne jem kot 5 letni otrok, pa poskrbi moja punca…

Kdo je oseba, ki si jo najbolj želiš videti tekmovati na ECPC 2019?

Ni posamezne osebe, ki bi jo pretirano želel videti tekmovati. Bolj mi bo zanimivo spremljati člansko kategorijo do 93 kg v katero se selim drugo leto.

Scroll to top