Evropski univerzitetni pokal v klasičnem troboju moči

27. in 28. avgusta bo v Bordeauxu v Franciji potekal Evropski univerzitetni pokal, ki se ga bosta udeležila tudi dva naša tekmovalca: Anja Rutar bo zastopala Univerzo v Ljubljani v kategoriji do 69 kg, Matevž Bratina pa Univerzo v Mariboru v kategoriji do 105 kg. V prispevku si lahko preberete kaj sta povedala pred tekmovanjem, objavljamo pa tudi povezavo do spletnega prenosa tekmovanja!

Kako so potekale priprave na tekmovanje?

Anja: “Priprave so potekale super. Res je, da se po državnem prvenstvu konec junija nisem imela veliko časa spočiti, saj sem takoj začela s pripravami na Evropski univerzitetni pokal in utrujenost peaka ter stres počasi prihajata za mano, vendar se številke na palici premikajo navzgor. Včasih je težko uskladiti treninge, službo in pisanje magistrske naloge, vendar, ko nekaj počneš s srcem, je vse lažje in vsak nov rekord veliko veselje.

Matevž: “Kljub temu, da je za priprave bilo časa le slabih 8 tednov, potekajo le te brez težav in v skladu s planom. Velika zahvala tukaj gre trenerju Markotu.

Anja Rutar
Univerza v Ljubljani, -69 kg
Datum nastopa:
sobota, 28.8., 10:00 (klik do prenosa)
Povezava do tabele z rezultati.

Kakšni so občutki in pričakovanja pred nastopom?

Anja: “Ker je to moja prva mednarodna tekma s kar hudo konkurenco, živčki vse bolj delajo, vendar se tekme izjemno veselim. Vem, da bo to super izkušnja, ki mi bo prinesla veliko lepih spominov in nova poznanstva. Na tekmi želim predvsem pridobiti izkušnje za nadaljnja mednarodna tekmovanja, prav tako pa je moj cilj uspešno dvigniti vseh devet dvigov, podreti nove osebne rekorde in se seveda uvrstiti čim višje. Ter pri vsem tem kar se da uživati.

Matevž: “Občutki so pozitivni. Pričakujem osebne rekorde na vseh treh dvigih. Na tekmo poskušam gledati kot še na en trening. Glavni cilj tekme mi je preseči osebne rekorde, se zabavati in biti čim bolj sproščen.

Matevž Bratina
Univerza v Mariboru, -105 kg
Datum nastopa:
sobota, 28.8., 13:30 (klik do prenosa)
Povezava do tabele z rezultati.

En nasvet ki bi ga dal/a sam/a sebi pred tekmo?

Anja: “Verjemi sama vase, bodi samozavestna in uživaj na platformi. You got this!

Matevž: “Dont overthink, focus and lift.

Scroll to top