Zbor članic IPF: spremembe v tehničnem pravilniku

V nedeljo, 4. novembra, je v Eleiko centru, v Halmstadu na Švedskem pred pričetkom svetovnega prvenstva v powerliftingu z opremo potekala redna skupščina zbora članic IPF.

Zasedanja, ki je trajalo kar 12 ur, sta se udeležila tudi predstavnika PLZS, predsednik Urban Mur in generalni sekretar David Brunšek. Poleg letnih poročil so bile letos na dnevnem redu tudi spremembe tehničnega pravilnika, kar se lahko zgodi vsaka 4 leta. Do večjih sprememb tekmovalnih pravil ni prišlo. Spodaj objavljamo nekaj manjših sprememb, ki zadevajo tekmovalce:

  • Od 1.1.2019 se bo na tekmovanjih pod okriljem IPF namesto Wilksove formule za izračune točk uporabljala nova IPF formula. Podrobnosti bodo predstavljene v naslednjih tednih.
  • Sodniki bodo nedokončan dvig, kjer tekmovalec uteži ne uspe dvigniti v končni položaj, označevali z rumeno lučjo.
  • Vsi tekmovalci morajo v vseh treh disciplinah pod dresom nositi majico s kratkimi rokavi (tudi med mrtvim dvigom).
  • Dovoljena je uporaba bombažnih boksaric.
  • Tekmovalec mora svojo prisotnost na tekmovanju javiti sodniku, ki izvaja tehtanje, najkasneje v času tehtanja prve skupine seanse (razlog je, da sodniki niso mogli zaključiti tehtanja, ker so čakali na tekmovalce, ki niso bili prisotni).
  • Če tekmovalec dobi odobren ponoven poskus na isti teži v zadnji seriji mrtvega dviga (ali potiska na enodisciplinarnem tekmovanju), bo po vrstnem redu sledil samemu sebi (namesto da bi ponoven poskus opravil na koncu serije). Enako velja pri rekordnih dvigih, kjer rekord v isti disciplini poskuša postaviti več tekmovalcev.
  • Na tekmovanju, ki poteka v več skupinah bo med disciplinami vedno 10 minut odmora. Če tekmovanje poteka v eni skupini, bo med disciplinami 20 minut odmora.
  • Na mednarodnih tekmovanjih med podelitvijo medalj tekmovalci ne smejo nositi zastave (v želji, da bi bile podelitve čimbolj formalne, tako kot na svetovnih igrah in olimpijskih igrah).

Poleg tega je bil posodobljen seznam dovoljene opreme na tekmovanjih IPF, ki bo veljal do leta 2022 (Na tekmovanjih PLZS v klasičnem powerliftingu na državni ravni je dovoljena uporaba pasov, dresov in povojev za zapestja, ki niso navedeni na seznamu, a ustrezajo tehničnemu pravilniku. Nakolenčniki morajo biti navedeni na seznamu).
SEZNAM DOVOLJENE OPREME (2019 – 2022)

Vse spremembe bodo v slovenski prevod tehničnega pravilnika vnešene po objavi uradnega zapisnika kongresa in bodo stopile v veljavo 1.1.2019. Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na info@powerlifting.si in na Facebook strani.

Scroll to top