4. državno prvenstvo PLZS – seznam prijavljenih

Na 4. državnem prvenstvu PLZS bo nastopilo 51 slovenskih tekmovalcev in (6) tekmovalk ter en gost iz tujine, kar je največ na tekmovanjih PLZS od ustanovitve zveze dalje. 13 nastopajočih bo na tekmovalni oder stopilo prvič.

Poleg odličnih individualnih dvigov in rezultatov se obeta tudi nekaj zanimivih bojev za zmago in stopničke. Glede na dosedanje dosežke bodo najbolj izenačeni Domen Sešel, Niko Del Bianchi in Tim Drenovec v kategoriji mladincev do 105 kg. V članski kategoriji do 83 kg, kjer bo nastopilo kar 8 tekmovalcev, sicer nekoliko odstopata Urban Mur in Jure Rus, med ostalimi šestimi pa bodo za tretje mesto odločale malenkosti. V članski kategoriji do 93 kg se bosta za zmago udarila dva mladinca: Andraž Zupančič in Vid Leskovar. Za ovratnik jima bo dihalo še 5, že tradicionalno izenačenih, tekmovalcev.

Tekmovalci lahko zamenjajo težnostne kategorije do vključno 3. marca. Po končni razporeditvi bomo objavili tudi nekoliko bolj obširen napovednik prvenstva. Zanimive osebne zgodbe tekmovalcev (v angleščini) lahko spremljate na naši Instagram strani.

4. državno prvenstvo PLZS v klasičnem powerliftingu in potisku s prsi – SEZNAM PRIJAVLJENIH

dp18

Scroll to top