Rezultati slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu

Tretje evropsko prvenstvo v klasičnem powerliftingu, ki je potekalo med 11. in 19. marcem v Danskem Thistedu je zaključeno! Za slovensko reprezentanco je bilo zelo uspešno, saj je ekipa osvojila vse, kar je napovedovala pred prvenstvom. Nuša Železnik in Jure Rus sta nova evropska rekorderja v počepu v svojih kategorijah, oba pa sta stopila tudi na oder za zmagovalce: Nuša je osvojila drugo mesto, Jure pa je celo postal evropski prvak v klasičnem powerliftingu.

Poleg dveh medalj v skupnem seštevku smo v Slovenijo prinesli še 6 medalj v posameznih disciplinah: Nuša je bila zlata v počepu, srebrna v v mrtvem dvigu in bronasta v potisku, Jure je zlato v počepu nadgradil še z zlatom v mrtvem dvigu, medaljo pa je osvojila tudi Katja Babič, ki je bila srebrna v počepu. Tudi ostali tekmovalci so blesteli: 9 od 12 članov ekipe je izboljšalo svoj osebni rekord v skupnem seštevku, kar 11 od 12 pa je postavilo vsaj en osebni rekord!

Odlično vzdušje v reprezentanci in močan ekipni duh se je odražal tudi na ekipnem rezultatu: moška članska reprezentanca, ki je štela 7 od maksimalno dovoljenih 8 članov je ekipno osvojila 10. mesto med 29 nastopajočimi državami, kar je za tako mlado zvezo izjemen uspeh! Žal sta se nam tokrat za las izmuznili 2 nagradi za najboljšega tekmovalca ali tekmovalko po točkah. Tako Jure kot tudi Nuša sta v svojih starostnih kategorijah osvojila 4. mesto.

Evropsko prvenstvo je bilo odlična izkušnja za vse, ekipa je delovala usklajeno in složno in s svojim odnosom požela veliko pozornosti in pohval s strani vodstva evropske zveze, sponzorjev in tekmovalcev ostalih federacij. Spremljevalci in trenerji so poskrbeli, da so bili tekmovalci lahko povsem osredotočeni na svoje dvige in so močno pripomogli k uspehom. Glede na odlično izpeljano prvenstvo upamo, da nam boste oprostili tudi rahel kiks z narobe obrnjeno zastavo na skupinski fotografiji.

Vse rezultate slovenskih tekmovalcev si lahko ogledate V PRILOGI:
REZULTATI SLOVENSKE REPREZENTANCE.

Uradni rezultati:

Moški
Ženske

ekipa9
ekipa1
himna
Med petjem Zdravljice ob Juretovi zmagi.

Scroll to top