ZAHVALA

V soboto je končno pršel dan, ki smo ga nekateri čakali in se nanj tako ali drugače pripravljali dolge tedne, največji slovenski dogodek v tem športu: 2. državno prvenstvo PLZS v powerliftingu in bench pressu. Tekmovanje je potekalo gladko in po načrtih, sicer z rahlo zamudo in nekaj manjšimi težavami. Vseeno menim, da je bila organizacija letos vsaj za stopničko boljša kot lani, na kar nakazuje tudi to, da sem vodenju dogajanja navkljub lahko brez problemov uspešno nastopil kot tekmovalec. Velike zasluge za to gredo vsem prostovoljcem, ki so bili v zadnjih dneh prisotni na prizorišču.

Najprej bi se rad zahvalil vsem pomagačem, ki ste že v petek zvečer prišli pomagat pripraviti prostor, še posebej tistim, ki vas powerlifting sicer ne zanima najbolj. S tem ste močno skrajšali čas priprav in omogočili vsem tekmovalcem, ki pomagajo pri vodenju zveze dovolj počitka pred tekmo in enakovredne tekmovalne pogoje. Hvala vsem, ki ste pomagali na dan tekme pri usmerjanju tekmovalcev, tehtanju in kontroli dopinga. Zahvalil bi se Matiji, Mateju, Vidu in Nejcu, ki ste kljub prvem srečanju z vodenjem zapisnika delo opravljali vestno in korektno. Hvala Tadeju in Niku, ki sta ostala po svojem nastopu in usmerjala tekmovalce v sledečih kategorijah hvala Amadeji in Sebastianu, ki sta pomagala pri prodaji majic in prislužila zvezi nekaj dodatnih sredstev in Luku, Mateji, Gašperju, Jakobu in Jaku, ki so bili pripravljeni pomagati na vsakem koraku organizacije. In pa seveda hvala eni in edini napovedovalki Metki, ki je uspela tekmovanje približati gledalcem, pripraviti pozitivno in sproščeno vzdušje in narediti tekmo zanimivo tudi med dvigi.

Posebno zahvalo si zaslužijo tudi spotterji, Danijel, Jure, Peter, Gregor in Štefan, ki so opravljali verjetno najbolj nehvaležno, a sila odgovorno delo. Od njih je namreč odvisno, ali bo tekmovanje potekalo hitro, hkrati pa morajo biti vedno pripravljeni zavarovati tekmovalca ob napaki. Menim, da si za opravljeno delo zaslužijo vse čestitke organizatorja, kot tudi tekmovalcev. Podobno velja tudi za sodnike, Andraža, Anjo in Vladota, ki so kljub dolgemu delovniku uspeli ostati zbrani, korektni in pošteni povsem do konca. Verjamem, da Anjinih ukazov pri potisku marsikdo še dolgo ne bo pozabil.

Hvala glavnima sponzorjema Eluir in Maksimum, ki sta omogočila proti-dopinško testiranje, posebej hvala podjetju Maksimum tudi za darilne vrečke za vse tekmovalce in hvala podpornim sponzorjem ekipi WORK.TV, ki bo poskrbela, da bodo vsi tekmovalci dobili posnetke svojih dvigov, ter podjetjema Conditus in Gajbica.si, ki sta poskrbeli za okrepčilo vseh prisotnih.

Navsezadnje pa bi se zahvalil ekipi, na kateri je slonela celotna priprava in organizacija: David Brunšek, Jure in Eva Rus, in Tadej Kovačič, brez vas nam verjetno ne bi uspelo. Na vas sem se lahko zanesel v vsakem trenutku in vedel, da bo naloga, za katero ste zadolženi, opravljena kot se spodobi. Hvala za pomoč pri usklajevanju prostovoljcev, pripravi opreme in prostora, nagrad, diplom, plakatov in še in še …
Powelifting v Sloveniji trenutno še ni zelo priznan in razširjen, zato naše delovanje temelji na prostovoljstvu. Upam, da bomo skupaj pripomogli k večji prepoznavnosti našega športa, kar bi lahko privedlo do boljših pogojev za organizacijo tekmovanj.

Upam tudi, da ste v zadnjih, sicer zelo napornih dneh, ob pomoči PLZS uživali vsak toliko kot jaz in da se vidimo tudi na prihodnjih tekmah,

v imenu vodstva PLZS,
predsednik Urban Mur

15540450_1322068681150271_1535226161_o-1

Scroll to top